Catering

Vi lagar och bakar allt från grunden. För oss är råvorna basen till en lyckad rätt därför väljer vi dem med omsorg och använder så lokalt producerat som möjligt. Vi lagar efter säsong och givetvis efter era önskemål. Har ni allergier eller önskar tex vegetariska alternativ är det inga problem. Vi kan erbjuda en komplett lösning med dukning, servering och mat! Här finns förslag på menyer. Kontakta oss för fler menyförslag och offerter!

Recept på rätterna i Jul-showen 2020

 
Morotslåda, 4 portioner
I kg kokta morötter
Risgrynsgröt på 1,5 dl risgryn
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 msk honung
1 tsk salt
Malen svart eller vitpeppar
Ströbröd
Gör så här: Koka gröt på 1,5 dl risgryn. Koka morötter riktigt mjuka och mixa dem tillsammans med honungen. Morotspurén ska vara slät. Blanda gröten, morotspurén, äggen och grädden. Smaka av med salt och peppar och häll smeten i en smord ugnsform. Strö lite ströbröd på toppen. Grädda morotslådan i ca 1 timme i 175 grader.
 
Öl-sill, 4 portioner
1 förpackning inläggningssill, 420 gram
1,5 dl Nalta äljest
1 dl socker
0,5 dl ättika
2 lagerblad
8 kryddpepparkorn
1/2 gul lök
1/2 röd lök
1/4 purjolök
Gör så här: Koka upp öl, socker, ättika, lagerblad och kryddpeppar. Låt lagen kallna. Skölj sillen och dela den i bitar. Skär löken i önskade bitar. Varva sillen och löken i en burk och häll lagen över. Låt stå ca 2 dygn i kylen innan den avnjuts.
 
Lök i smör, 4 portioner
2 gula lökar
200 gram smör
Strösocker
Salt
Gör så här: Skiva löken tunt. Låt den sakta mjukna i smöret. Tillsätt några korn socker Montera ner smöret eftersom i löken och låt det bubbla på svag värme. När löken är riktig mjuk så är löksmöret klart. Smaka av med lite salt och servera smöret varmt.
 
Snittar på Laplanddelis Tunnbrödschips
1 påse tunnbrödschips Storuman
Rökt öring, saltlag, 2 liter vatten, 2 dl salt och 1 dl socker
Creme fraiche
Grönkål
Finhackad rödlök
Gör så här: Rök fisken och låt den kallna. Stek grönkålen tillsammans med lite rapsolja på en ugnsplåt i 200 grader ca 5 minuter. Finhacka rödlöken. Lägg ut chipsen på en bricka eller fat. Montera fisken, grönkålen, creme fraichen och löken på chipsen efter tycke och smak. Ät snittarna på en gång.
 
Revben, 4 portioner
Ca 1 kg tjocka revben
5 dl vatten
2 msk färsk riven ingefära
2 msk honung
2 msk soja
Salt
Peppar
Gör så här: Krydda revbenen med salt och peppar och lägg de i en ugnssäker form. Blanda ingefära, soja och honung med vattnet. Häll blandningen över revbenen och låt de sakta tillagas i ugnen på 150 grader ca 4-5 timmar. Ös revbenen med jämna mellanrum med skyn.
 
Köttbullar
5 hg älgfärs
5 hg fläskfärs
1 dl ströbröd
2 schalottenlökar finhackade och stekt i smör utan att ta färg men blivit mjuka
1 ägg
2 dl gräddmjölk
3 tsk salt
Svartpeppar
1 msk grönmjöl, örtblandning
Gör så här: Blanda ströbröd, gräddmjölk, lök, ägg, örtblandning, salt och peppar. Tillsätt färsen och rör ihop för hand. Forma köttbullar och stek i stekpanna med rikligt med smör. Lägg över köttbullarna på en ugnsplåt och låt de gå färdigt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
 
Julig pannacotta med hjortron, 6 portioner
1,5 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
1 dl socker
2 kanelstänger
1 stjärnanis
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
Hjortron
Strösocker
Gör så här: Stöt kanelstängerna och stjärnanisen grovt i en mortel. Koka upp detta tillsammans med grädde och 1 dl strösocker. Låt dra ca 15 minuter. Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Sila gräddblandningen och ta lite av den i en gryta och smält gelatinet. Blanda yoghurt, gräddblandningen, det smälta gelatinet och vaniljsockret. Häll upp på glas och låt stå minst 4 timmar för att stelna. Ta tinade hjortron och blanda med lite strösocker. Lägg upp hjortronen på pannacottan precis innan servering.

Lokala produkter:
Spirea- potatis, ägg, honung och ved
Norrmejeriet
LapplandsSmör
Gårdsbryggeriet
Laplanddeli
 
Företagen som syns i Luspenkåtan:
Beas Blommor och ting
Ra:s möbler
Utrustad

 Vi jobbar med hög service och levererar din beställning till önskad adress!

Menyförslag - minsta beställning 15 portioner.
 
När en paj räcker
Västerbottensostpaj, färgglad sallad och krämig örtdressing
Pris: 79 kr per portion
 
Liten buffé

Ostpaj, het köttfärsgryta som toppas med örtkräm, ugnsrostade grönsaker med olivolja och flingsalt,
sallad, mjukt bröd och smör.
Pris: 149 kr per portion.
 
Läcker fiskrätt
Ugnsbakad lättgravad regnbåge, kall dillsås, bruten potatis, sallad, hårt bröd och smör.
Pris: 159 kr per portion.
 
Mustig kötträtt
Helstekt karré med honung och ingefära, gräddsås, äppelchutney, ugnsrostad potatis med timjan,
sallad, mjukt bröd och smör.
Pris: 159 kr per portion.
 
Het köttfärsrätt
Baconlindade heta köttfärsspett, potatisgratäng och yoghurtsås med rostad vitlök och olivolja,
sallad, mjukt bröd och smör.
Pris: 139 kr per portion
  
Festlig köttgryta

Köttgryta på högrev som gifter sig med Barsele ölet Nalta äljest, hasselbackspotatis,
sallad, mjukt bröd och smör.
Pris: 159 kr per portion
 
Buffé på våra populära hamburgare
Handpressade nötburgare med riven västerbottensost, hamburgerbröd, crispsallad, coleslaw, färska tomater, friterad lök och klyftpotatis.
Pris: 159 kr per portion
 
Klassisk fläskfilé

Helstekt fläskfilé, pepparsås, rotfruktsgratäng, sallad, mjukt bröd och smör.
Pris: 199 kr per portion
 
Lyxig kötträtt

Helstekt nötkött (ryggbiff, rostbiff, innanlår), rödvinssås, bearnaisesås,
ugnsrostade tomater med västerbottensost, potatisgratäng, sallad, mjukt bröd och smör.
Pris: 249 kr per portion.
 
 
Vi använder lokalproducerade råvaror i den mån de finns att tillgå. Vi lagar allt från grunden.